Welke raamdecoratie voor welke ruimte?

Het kiezen van raamdecoratie is niet makkelijk, er spelen veel externe factoren een rol. Als het gaat om raamdecoratie, is het belangrijk om niet alleen te begrijpen wat je in huis wilt uitstralen, maar ook hoe je wilt dat het er van buiten uitziet. Houd er rekening mee dat raamdecoratie een andere betekenis heeft voor een huis dan een appartement met drie verdiepingen. Over de uitstraling van het appartement van buitenaf hoef je je geen zorgen te maken, het is namelijk niet op de buitenkant gericht. Aan de andere kant is het eerste dat je in een huis ziet het raam, en dus de versiering van het raam ook belangrijk.

De slaapkamer

Er zijn veel dingen waar je zeker rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuw gordijn voor je slaapkamer. je wilt natuurlijk dat ze passen bij de stijl van het interieur, maar misschien nog belangrijker, of en hoeveel ze zonder stroom zitten. De mate van verdonkering wordt in procenten aangegeven. Een gordijn kan bijvoorbeeld 95% van het zonlicht blokkeren, maar het kan wel alleen 75% blokkeren, dus houd hier rekening mee hoeveelheid zonlicht buiten willen houden.

Woonkamer

Ook met het middelste gordijn is er een mooie lichtinval. Tussengordijnen zijn de meest gekozen gordijnen in de woonkamer. De dikte van de stof in het midden zit tussen het gordijn en het laken. In het midden is er meer privacy en volume dan jaloezieën. In het midden kun je door de stof heen kijken en de buitenkant zien, maar je kunt de buitenwereld niet zien.

Keuken

In Nederland worden aluminium jaloezieën veel gebruikt voor keukenramen. Dit komt omdat het gemakkelijk schoon te maken is en een vocht- en vetbestendigheid van heeft. Daarnaast zorgen aluminium jaloezieën voor een elegante en moderne uitstraling en bieden ze veel privacy, waardoor ze zeer geschikt zijn voor keukens. Bovendien nemen aluminium jaloezieën, in tegenstelling tot veel andere materialen, geen geuren op. Zelfs na een nachtelijke snack op een friteuse ruikt de keuken nog steeds een aangename, frisse geur. De jaloezieën kunnen aan keukenramen en -deuren worden gehangen. Afhankelijk van de situatie is er altijd een goede oplossing. Of het raam nu groot of klein is, er is altijd een oplossing. Aluminium jaloezieën worden perfect meetbaar gemaakt, zodat ze altijd perfect passen in keukenramen en -deuren.

Badkamer

Aluminium  jaloezieën om je badkamerramen te decoreren. Zoals de naam al aangeeft, zijn aluminium jaloezieën gemaakt van aluminium. Dit materiaal is roestvrij en is bestendig  tegen vocht van de douchbeurt  of avond in bad kan weerstaan. Deze jaloezieën worden ook wel een badkamerjaloezieën genoemd. Zelfs na jaren te gebruiken in een vochtige ruimte als een badkamer zien ze er nog als nieuw uit! Maak ze regelmatig wel schoon zodat vocht geen lelijke droge vlekken veroorzaakt. Dit kan met een droge doek of een licht vochtige doek.

Bekijk hier de gordijnen op maat